Churches

Το νησί της Ρόδου

Εκκλησία της Παναγίας της Νίκης γνωστή και ως " Sancta Maria"

Η Εκκλησία της Παναγίας της Νίκης ανάγεται στον 18οαιώνα. Η εκκλησία, για τους κατοίκους της πόλης γνωστή ως"Sancta Maria", βρίσκεται στην κεντρική περιοχή του Νεοχωρίου. Δίπλα από την εκκλησία βρίσκεται το Φραγκισκανό Mοναστήρι... (read more)

Διεύθυνση: Οδός Καθοπούλη 45, 851 00 Ρόδος
Τηλέφωνο: +[30]2241022305
Οδηγίες: Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Εάν δυσκολεύεστε να την βρείτε, ζητείστε για οδηγίες για την κατεύθυνση προς το "Καζίνο", που είναι ένα γνωστό τοπικό ορόσημο. Η Εκκλησία βρίσκεται σε μικρή απόσταση.
Πρόσβαση σε ανάπηρους: Ναι [Από την είσοδο της Οδού Δραγούμη]


Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης

Η Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου της Ασίζης χτίστηκε το 1939 και αποτελεί τον Καθολικό Καθεδρικό Ιερό Ναό της Ρόδου. Είναι κτισμένη στην άκρη της (Μεσαιωνικής) Παλιάς Πόλης, στην περιοχή που είναι γνωστή ως "San Fransisco". Υπάρχει ένα ψηλό καμπαναριό, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, και προσφέρει φαντασμαγορική θέα από την κορυφή του. Το καμπαναριό, καθώς και το τεράστιο και καλαίσθητο άγαλμα του Αγίου Φραγκίσκου μπροστά στην εκκλησία, αποτελεί ορόσημο στη Ρόδο...(read more)

Διεύθυνση: Οδός Δημοκρατίας 28, 85 100 Ρόδος
Τηλέφωνο: +[30] 2241023605
Οδηγίες: Η εκκλησία του Αγ.Φραγκίσκου βρίσκεται κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης και σε μικρή απόσταση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πρόσβαση σε ανάπηρους: Χρειάζεται μικρή βοήθεια, που είναι πάντα διαθέσιμη.



Παρεκκλήσι της Αγίας Άννας

Το παρεκκλήσι της Αγ. Άννας ήταν δώρο προς την Καθολική Εκκλησία τον 19ο αιώνα, από τον Henri Masse εις μνήμη της αδελφής του Αδελαΐδας. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι στην περιοχή της Ιξιάς, δίπλα από ένα μοναστήρι και κήπο...(read more)

Διεύθυνση: Οδός Σωτήρος 37, Ιαλυσός, 85 200 Ρόδος
Τηλέφωνο: [30] 2241022305
Οδηγίες: Ζητείστε το "Σουπερμάρκετ Πάππου", που βρίσκεται πάνω στην κύριο δρόμο μεταξύ αεροδρομίου και της πόλης. Ανεβείτε τον δρόμο απέναντι από την είσοδο του Σούπερ Μάρκετ και στίψτε δεξιά. Το παρεκκλήσι βρίσκεται στα δεξιά σας σε απόσταση 150 μέτρων. Ιδανικό για Ιαλυσό, Κρεμαστή κτλ. Πρόσβαση σε Ανάπηρους: Χρειάζεται μικρή βοήθεια, που είναι πάντα διαθέσιμη.



Το Παρεκκλήσι του Αγίου Σταυρού

Το Παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού βρίσκεται στο Καθολικό Κοιμητήριο της Ρόδου και χρησιμοποιείται κυρίως για κηδείες και μνημόσυνα. Η λειτουργία για την ανάπαυση των ψυχων των νεκρών γίνεται μια φορά το μήνα...(read more)

Διεύθυνση: Καθολικό Κοιμητήριο. Λεωφόρος Καλλιθέας. 851 00 Ρόδος (παράκτιος δρόμος προς το Φαλληράκι)
Τηλέφωνο: +[30]2241022305
Οδηγίες: Το παρεκκλήσι βρίσκεται στο Καθολικό Κοιμητήριο, κοντά στην αγορά των γεωργών (Λαϊκή Αγορά) στον παράκτιο δρόμο προς τα Λουτρά της Καλλιθέας και στο Φαλληράκι. Πρόσβαση σε ανάπηρους: Χρειάζεται βοήθεια λόγω του εδάφους.


Παρεκκλήσι της Ιερής Καρδιάς

Το παρεκκλήσι βρίσκεται στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου στη γωνιά της οδού Γρίβα.
Προς το παρόν η εκκλησία δεν είναι προσβάσιμη, λόγω συνεχιζομένων έργων.
Λυπούμαστε, αλλά οι Λειτουργίες δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι νεότερη...
(read more)












Κως

Παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού - Eνορία του Αμνού του Θεού - Agnus Dei

To παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στην Κω είναι η μόνη Καθολική Εκκλησία στην πόλη και στο νησί της Κω. Το παρεκκλήσι είναι επίσης γνωστό ως Agnus Dei "Αμνός του θεού" όπως ήταν το αρχικό όνομα της Eνορίας κατά το παρελθόν. (read more)

Διεύθυνση: Καθολική Εκκλησία Οδός Αναπαύσεως. Κω.
Τηλέφωνο: +[30] 2241022305
Διεύθυνση: Καθολική Εκκλησία Οδός Αναπαύσεως. Κως.
Οδηγίες: Η εκκλησία βρίσκεται στην Οδό Αναπαύσεως που περνάει δίπλα από το Κοιμητήριο της Κω.
Πρόσβαση σε ανάπηρους: Χρειάζεται βοήθεια λόγω του εδάφους