Ενορίας

Ιερέας Ενορίας


Ο Πατέρας John Luke Gregory γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1958 στο Sheffield, της Αγγλίας.

Στα 17 του έλαβε το Δίπλωμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κλασσικές Σπουδές και εφόσον δεν μπορούσε να μπει κατευθείαν σε Πανεπιστήμιο, παρακολούθησε ειδίκευση στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών στο London Polytechnic Το 1977 άρχισε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο King's College και το 1980 του απονεμήθηκαν τα Πτυχία Φιλοσοφίας και Θεολογίας.

Το 1990 εισήλθε στο Τάγμα των Φραγκισκανών ως υποψήφιος στη Ρώμη. Ολοκλήρωσε επιτυχώς την δοκιμαστική περίοδο στην Ιερουσαλήμ, στην Visitation Church. Για ένα χρόνο, υπηρέτησε στην Εκκλησία της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Υπηρέτησε για 4 χρόνια στο Μοναστήρι του Αγίου Σωτήρα στην Ιερουσαλήμ, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε τις σπουδές του και υπηρετούσε ως ψάλτης στην Βασιλική της Αναστάσεως (St.Sepulchre).

Το 1998 χρίστηκε ιερέας και μετά από 6 μήνες έλαβε την ονομασία του Ιππότη της Αγ. Πέτρας (St. Sepulchre). H τελετή έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Λονδίνο.

Από το 1998 μέχρι το 2004 υπηρέτησε στη Γραμματεία της Κουστωδίας των Αγίων Τόπων, επιδεικνύοντας τέλεια γνώση της Αγγλικής, της Ιταλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

Από το 2004 υπηρετεί στο Ρόδο ως Φύλακας, Ιερέας της Ενορίας και Γενικός Εφημέριος της Αρχιεπισκοπής και έχει προσθέσει και την Ελληνική γλώσσα, στις γλώσσες εργασίας του οι οποίες ήταν η Αγγλική, η Ιταλική και η Γαλλική.